TOWARDS FINAL EXAM

151211
hello!hello!hello!
just check this out

TIME TABLE (FINAL EXAM )
4 jan 2012 - hubungan etnik
6 jan 2012 - regression analysis
10 jan 2012 - fundamental of research
11 jan 2012 - probability and statistics
16 jan 2012 - fundamental of system

tinggal lg 2 minggu nk final but now still bz with all the assignments, project and test... x dan lg nk study...

mood : !@#$%^&*

DENGAR NI

111211

dgr lagu ni... kalau xbest dgr lagi byk, byk, byk kali sampai suke... sbb lagu ni mmg best! i like~

THE LATEST ME ^_^

101211
hye!! it's been a long time right? hehehe... biase la, skrng ni busy cket coz kene mengadap quiz, test, assignment and plus laptop xbole gune...  ni pun dpt update because of him... hehehe... YOU, I curi2 update blog jap ea...

life mcm selalu... bgn pagi g class, then blik umh kene mengadap assignment and mcm2 lg la... for this time, again want to share some pics... THE LATEST ME... actually not just me, together with my kroni ^_^

sila lah mencuci mata






keceriaan terpancar after quiz... peaceee!





one snap before redah banjir
another one snap before redah banjir

see.... redah banjir tau nk g class... tp best!!


ha dah terubat rindu kan... hahaha... gurau je...
ok that's all... see you!

A MOMENT TO SHARE ^_^

281011
Hey guys! no words, just wanna share some pics...hehe.. MY CONVOCATION DAY!!








find me! hehe






ok that's all... see you!

MENUNGGU DETIK 19 OCTOBER

121011
ade lg 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 hari lagi...

tiket dah beli and i'll be home on 19 oct...

finally dpt jgk balik...

because on 23 oct is my convocation day!!!

mereka2 di sana wait for me ok... hehe...

ok, see you!

MY DAY :: SWEET 22 ::

021011
hahaha... poyo je.. abaikan title... xdela sweet sgt kan...

ok, today is MY DAY ^_^

i'm a big girl now... hehe...

thanx for those yg wish tau... especially IBU, JIOI POYO, YOU and my BEST BUDDY (najla)... yg lain2 pun thnx jgk tau... really appriciate it ^_^

alangkah best nye kalau ade kt umh skrang...

just wait... i'll be home sooooonn... be prepared... cewah!!hehe...

daa~ see you!

SNAP!!!

260911

tada! supposely 7 org tp sorang tukang snap pic. gmba ni kat lua umh kitorang... next, next, next pic pasni ade gmba umh... tunggu............


uchu annie n fain
see... meredah hutan tau nk g blaja... lg dasyat dr segamat...
payung mmg diperlukan waktu2 camni... panas yg sgt, sgt, sgt, sgt........
shortcut yg xberapa nk short...
abaikan perempuan itu... hehe... tujuan sebenar nk tunjuk umh kitorang... besar kan banglo kitorang... rumahku syurgaku... ke???

:: GADIS SEPERTI AKU ::

240911
ok tgk title mcm geli je kan but it's not refer to me...
just check this out... cover version by SHILA AMZAH... the original song by ALIFF SATAR (lelaki seperti aku)...

at first mmg xsuke lagu ni, tp bile da tgk video ni tetibe tersuka plak... hehe... lyn~

SERAM OR TERKEJUT???

230911
flat 3A menjadi pilihan for this night... haha bosan2 so lyn cite seram la... pada sape2 yg ade experience tgk cite seram ngan aku fhm2 jelah...

jeritanku melebihi segala2 nya... hahahaha... sorry guys, hehe...

bagi je tgk ape2 cite hantu, sumenye seram bg aku walaupun org lain ckp xseram...

rasenye diorang terdorong nk jerit sekali coz terkejut dgr aku jerit... hahaha... smpai my rumate pun terus keluar bilik... maybe dye asek terkejut je dgr ktorang menjerit, drpd dye sakit jantung baik dye keluar kan... hahahaha...

tu la dah tau penakut but still nk tgk cite2 hantu konon... 

enjoy kan tgk cite hantu ngan ira??? hihihi...korang pasni nk tgk cite hantu jgn lupe ira ea...hahaha..

daa~ see you!

LIFE IN MACHANG

180911
hye! having a good day? hope so...

biase la bile da jauh ni sumenye kene buat sendiri... lg2 skrng ni kene duk luar plak, dah tua2 ni jgn harap nk dpt kolej...

ok BERDIKARI cket bole x fatin umairah...

perubahan yg paling2 drastik ialah bab mkn bkn nk main beli2 skrng ni tau... since nk jimat so kenela beli brg2 dapur then MASAK SENDIRI... haa, cm xcye pun ade... tp bile dah dlm situasi cmni dr xreti msk pun bole jd pandai... hehe... masing2 nk tunjuk 'kepakaran' masing2... hehe...

kire ok what... bole survive jgk la... bab isi perut ni kire lepas la selama dua minggu kitorang kt sini...hehe...

kalau mkn dah lepas tu kire ok la kan... yg lain2 tu sume dah biase... cume nk g clas tu pnt cket la coz uitm machang ni memanjang bukit je... serious penat!

hope bole sesuaikan diri kt cni...jgn byk kerenah ye semua... lg pun 1 sem je kat machang... after one sem move to KOTA BHARU... another new life..

ok,that's all... see you!

I AM HERE

100911(2)
currently in KELANTAN...

utk mlm ni tido ngan ibu ayah kt KB, esk baru g MACHANG...

prepare myself for tomorrow... buat yg jauh di sana, doakan yg terbaik untuk shaye...
see you (^_^)

IT'S THE DAY

100911
beberapa jam je dari sekarang aku akn bertolak ke KELANTAN.

selamat tinggal cheras.

MACHANG here i come.

utk kwn2, see u there guys!

utk diri sendiri, all the best!!!

MENGHITUNG HARI

060911
hai! lame rasenye xmenjengah ke sini... maklumlah bz collect duet raye... ceh mcm la dpt byk sgt kn... ok what, better than nothing right... tu pun dah kire bertuah tau dgn umur yg hampir mencecah 22 thn pn still dpt duet raye tau... wink! wink! wink! (*_*)

ok lupe kan psl duet raye... tu bkn niat sebenar...

act skrng ni tgh menghitung hari... 10hb ni will be off to kelantan... perasaan skrang mcm ni !@#$%
yeah all in one... da~

:: LOVE QUOTES ::

270811
1) Being deeply loved by someone gives you
    strength, while loving someone deeply gives you 
    courage. By Lao Tzu 
    - give me both! -

2) Come live in my heart, and pay no rent. 
    By Samuel Lover
    - this is especially for YOU  ( ^ _ ^ ) - 

3) If you live to be a hundred, I want to live to be a
    hundred minus one day so I never have to live
    without you. By A. A. Milne 
    - i never want to live without YOU -

4) We waste time looking for the perfect lover,  
    instead of creating the perfect love.   
    By Tom Robbins
    - love is about sharing... and kite bersama untuk
      saling melengkapi kn - 

5) Do you love me because I am beautiful, or am I  
    beautiful because you love me? 
    By Oscar Hammerstein II
    - i cantik tak YOU?? haha... kalau x cantik pun
      u have no choice, hehe -

:: i like the third quote... sweet la! ::

MOOD RAYE ( ^_^ )

240811
hai korang! buat ape tu.. sihat tak? jgn sakit2 tau, kite nak raye dah ni... waah excited kn... puasa pn xabes lg... act saje je nk naik kan mood raye korang... lg bape hari je kn...korang pun mesti xsaba nk raye... tp kalau time kecik2 dulu org2 tua suke ckp cmni "kalau puasa xpenuh xboleh raye" ha cmane tu? time2 tu semua nk ngaku puase penuh... hehe...well, tu cite time muda2 dulu... now dah besar kite plak ckp kt bdk kecik cmtu kn... poyo je...

"puasa penuh tak?" 
:: eh 'penuh' la... so boleh raye ::
"byk buat kuih tak?" 
:: byk2! 1 2 3 4 5 6... ha byk kn... korang nk rase dtgla umh... mkn kueh je, no duet raye,hihihi ::
"baju raye dh beli?"
:: mestila dah... b4 puasa lg dah tempah... nmpak tak betapa excited nya aku nk raye, hehe ::
"umh dah kemas cantik ke?"
:: emmmm... lalalalalalalala ^_^ ::

ha tgk... aku punye sume da siap... tnggu nk balik kg je... pastu raye!!! ok jgn excited sgt... abeskan puase dulu la... cket je lg... hehe see you!

SI COMEL

180811
hai semua! bosan tak? kalau bosan jom kite tgk muka2 comel kt bwh ni... i love kids... rase seronok bile lyn bdk2 kecik ni... mcm2 perangai keluar... terserlah kecomelan diorang, mcm org yg melayan diorang ni lah... ok mengarut... lalalala... dah2, xnk ckp byk... lyn gamba jom...

syakirah! comel kan... bdk ni kalau lyn dye ckp mmg xabes... lg 1 kalau dye da dtg umh aku mmg ssh nk suh balik... naseb baik x nakal



ni zara.. adik syakirah... same2 comel kan... tgk kt pipi dye... dlm tu ade tomato tu sbb tembam sgt... hihi.... baby ni baik, x byk ragam...
ni plak putri... tgk mate dye... lawa kn.... isshh comel sgt la... dye ni bole geng ngan syakirah coz 2 2 byk mulut... hehehe... pantang nmpak camera nk posing je... so cute!

the only hero, adam... very energetic! hehe... lasak...
ok that's all... saje nk bagi korang cuci mate... yes, aku mmg suke kan bdk2... dpt lyn diorang ni seronok... drpd duk sorang2 baik main ngan bdk2 kn... hehe ok lah... see you!  

JUADAH 12 RAMADHAN

120811
kira2 pukul 6ptg aku dah sedia menunggu Q dtg amik coz janji nk buke same hari ni... tunggu 5min xsampai, 10min xsampai, 15min pn xsampai jgk... haishh aku dah mule bosan plus risau... slalu tak lame cmni tunggu dye dtg... nk kol plak xbole coz line kene sekat bil xbyr lg... hehehe ( tp tadi Q da tlg byrkan, tq tau)... hampir 30min menunggu akhirnya Q pn sampai... jalan jem katanye... ha tu lah kua lmbat lg...

kitorang pun teruskan perjalanan... memandangkan keadaan masa yg tak mengizinkan kitorang buke kat kedai yg dekat2 situ je... inilah menu pilihan Q... shaye tak kesah, ikut je... hee...

:: nasi putih ::
:: ikan siakap sweet sour ::
:: daging masak merah ::
:: tom yam ::
:: telur dadar ::
:: air tembikai ::

nampak tu... 2 org mkn cam 5 org mkn... nafsu mkn YOU kuat la... hahaha... ok gurau je... anyway thanx tau ( ^ _ ^ )

:: HAMBAMU ::

110811
walaupun imam muda 2 dah lama melabuhkan tirainya tp baru sekarang sedar yg diorang punye lagu tema tu best... alaa yg MAWI ngan AKHIL HAYY nyanyi tu... hehehe apela kan... tp mmg best pn...lirik dye best... pinjam 4 minit korang, jom kite dgr lagu ni ea...

thumbs up for the lyrics... best!! 

2T AND 2F

090811
hai semua! seminggu tanpa khabar berita and now i'm back! eh betul ke seminggu? lebih kurang la kan... bkn ape, maklumlah bulan2 puase ni bz cket pastu tambah dgn penat lg kn so xde mood la nk menaip... wait! bz?? maybe bz tak sgt kot tp penat tu betul... siapa tak penat kn bulan2 puase ni... rase mcm tak mampu nak buat pape... kalau bole nak tido je sepanjang hari... tapi mane boleh kan, bak kate Q       " kurus puase nanti " (kurus?ape tu? kurus tu makroh la korang... hehehe) ok cukuplah mukadimah, nk cite psl penat smpai esk tak abes...

ok nk story :
berbalik kt title kali ni act nk cite psl rutin di bln puase ... nampak tak kt ats tu 2T n 2F... apakah? hehe... 2T stand for TADARUS n TERAWIH... ape maksudnya lagi dengan 2 perkataan ni? ha maksudnye ini lah rutin aku bulan puase ni... caye tak? caye tak? kalau xcaye kene caye jgk... dan 2F plak stand for FATIN n FARAH... aku berdua dgn kwn aku sorang ni buat 2 aktiviti ni... (well, berdua lebih baik, hehehe)... now every morning kene bgn seawal 9 a.m dan siapkan diri g tadarus... aku yg sgt liat untuk bgn tido ni gagahkan jugak diri ni utk bgn demi mengutip PAHALA... cewah! abes tadarus dlm pukul 12 p.m pastu terus la balik umh... so bile dah sampai umh tido la jap ( jap ke?? hehehe)

ok, malam pulak g terawih... slalunya lepas buke, slt maghrib dulu then dlm kul 8.15 baru kitorang g masjid... awl x? awl kn... yela kitorang jln kaki tu lah kene g awl cket... hehe... penat? mestilah penat... tak kan xpenat kot... jalan kaki tuuu.... hehehe... tp xpe, selangkah kaki ke masjid berganda2 pahala menanti (eh betul ke? hehe)... so ni lah rutin yang perlu kitorang berdua buat sepanjang ramadhan ni... insyaallah...

okay la, rasenye tu je kot nk story... kepada semua, gunakan kesempatan yg ada ni utk buat benda2 yg sepatutnya ok... sekian dari saya FATIN UMAIRAH BINTI NORJALI... see you!

BULAN RAMADHAN

310711
alhamdulillah, akhirnya sampai jugak masa untuk kita menikmati bulan ramadhan kali ni... masih adakah peluang untuk ramadhan yang seterusnya, wallahualam... kepada semua SELAMAT BERPUASA ye... semoga dpt jalani bulan yg mulia ni dgn penuh keberkatan dan kesabaran...

korang pn mesti dah tahu byk kelebihannya time bln puasa ni... jadi time ni lah peluang nk kumpul pahala...

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah RA,
Rasulullah SAW bersabda: "Apabila tiba bulan Ramadan, akan dibuka pintu-pintu Syurga dan ditutup pintu-pintu Neraka serta syaitan-syaitan dibelenggu."


yg penting puasa kene ikhlas n kene ikutlah kan adab2 puasa yg betul...  ada ganjarannya...

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah RA, 
Rasulullah SAW bersabda: "Dan sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadan dengan penuh keimanan dan mengharapkan keredhaan Allah, akan diampunkan segala dosa yang dilakukannya sebelum itu."

:: SELAMAT DATANG RAMADHAN ::

RINDUKAN SEGAMAT

300711
apelah yg ade kt segamat tu sampai nk rindu2 ni... ok i admit segamat tu mmg xde pape but i was there for 3 years habiskan diploma... so mcm2 kenangan lah ade kat sane... bosan2 kt umh rase cm nk g sane sibukkan diri... rindu kat uitm di hatiku, cewah! rindu kat classmate, rumate, x lupe jgk mkanan lunch... aym hijau and pencuci mulut, buah jambu yg sgt sgt sedap... tempat hilangkan stress, karoke segamat!! hahaha... rindu tau nk buat sume benda tu... jom kite explore segamat, hehe... 


ni lah uitm dihatiku... hahaha... walaupun 3 tahun kat sane but this is one and only pic yg sempat snap kt depan tugu ni... hehehe... uitm segamat ni xlah se gah uitm shah alam... sbb dye dlm hutan kn... tp ok what, still bole survive gk sampai 3 tahun... bknla teruk mana pun...


rindu diorang2 ni... my classmate... mmg riuh kalau berjumpa and soon i'll meet some of them in kelantan for degree.. can't wait...



 
diorang ni plak my rumate for the first 2 years aku kt segamat... 104B girls... hehe rindula...




 ni adik2... hehe... rumate ngan diorang for 1 year... sume best! rindu nk buat kerja 'gila' ngan diorang... hehe... now diorang pulak dah jadi kakak...


karoke time!!! ni lah satu-satunya tempat berhibur kat segamat... better than nothing, hee~


* hilangkan kebosanan ni supaya aku tak merindui semua benda ni... boleh ke camtu? xbole la, segamat tetap di hati... hahaha...

CINTA JARAK JAUH

 280711
 
andai diberi pilihan pasti kategori cinta jarak jauh ni takkan menjadi pilihan aku... tapi hakikatnya itulah yg harus aku lalui... luckily now is holiday, so i can spend more time with him... dari awal perhubungan lagi kitorang terpaksa berjauhan... aku kat N9 and dye kat JOHOR... tapi sbb tuntutan belajar kitorang turutkan... after a years bila aku dpt sambung blaja kat JOHOR dye pulak move to KL... mmg xde jodoh nak duduk dekat... for 3 years we were apart... cuma jumpe bila aku balik umah... itupun bukan selalu... and soon i'll go to KELANTAN for my degree and he is still in KL...


kepercayaan mesti ada, lg2 bila berjauhan... I trust YOU ok   ( * _ * )... tipu lah kalau takde rasa curiga... sekali sekala tu mesti ada, walau tak banyak sikit mesti ada... RINDU?? mestilah! bukan sikit tapi baaaanyak... 


yg paling penting HP... hp lah jadi perantaraan kitorang bila berjauhan... tak dapat tgk muka dengar suara pun jadi lah... hehe... bukan senang nak jaga hubungan jarak jauh ni... gaduh tu mmg ada... tipulah kalau ckp kitorang ni hepi je all the time, konon2 sweet couple... and i believe that all couples go through the same thing right?... tp pandai2 la... dah gaduh pujuk la balik , hehe...  perempuan sensitif sikit.. * and i kuat merajuk... hehe...

and for me... tak kiralah cinta jarak jauh ke tak... yang penting kepercayaan...once you are serious in a relationship everything gonna be ok... insyaallah... hehe.. ok that's all... bukan nak jadi DR. LOVE because i'm not an expert when talking about love... tp sekadar nak berkongsi pengalaman dgn korang semua... 

* YOU... wink! wink! wink! hehehe...

DAH DAPAT TENGOK

250711
yeay! finally dpt jgk tgk cite SEKALI LAGI... mmg agk ketinggalan coz cite tu da lame kua kn... tp baru dpt peluang nk tgk... itupun because of him... thanx to YOU (^ _ ^)

komen cket... FYRA, i agree with u... cite tu mmg best... tp bkn sbb jalan cite dye ok... sbb mia sara ada dlm tu... dye mmg comel... kalau tak mesti cite tu suram je... bagi aku la... (pandai2 je...hehe...)
okla dari tak dpt tgk langsung kan... bile dah dpt tgk ni baru puas hati walaupun xberapa suka dgn ending cite ni...  

now tgh sibuk follow drama HILANG kat tv9 sbb mia sara ade berlakon dlm tu... dlm cite tu dye lg comel... xcaye tgk sendiri... 
hari isnin ngan selasa kul 8.30 mlm... ha siap promote lg... tgk jgn xtgk...

See you!

WAJAH BARU

230711
tak sampai sebulan buat blog da tukar2... apela kan... tp xpela, i like... hehe... appearance kali ni nmpk ceria cket kan compared to the old one... kan,kan,kan? (konon) ni pn da penat tau nk adjust sane sini... so ni la hasilnye... (walaupun xsecantik blog korang, hehe) okla daripada xde kan?? haha... kpd kamu, kamu sume... sile lah mencuci mata ye... 


*next time tukar lg... hee~

"BODY LANGUAGE LELAKI"

190711
Hai! hari ni nk share 1 artikel lg dgn korang... kalau ingat lg post yg bertarikh 110711 aku ade share 1 artikel ttg perempuan... kalau xingat boleh klik kt sini http://fun-ic.blogspot.com/2011/07/miss-everything.html

kali ni nk share 1 artikel dr magazine yg sama tp this time ttg lelaki... title dlm magazine tu "FAHAMI BAHASA TUBUH LELAKI"...nk tau makna body language lelaki?? jom baca kt bwh ni... 


1) EKSPRESI TGN
    cuba perhatikan masa lelaki tu tgh bercakap...
    tgn dye ikut sama x? kalau tgn dye ikut ckp  
    sekali dgn mulut dye maknanya lelaki ni mmg
    pandai berckp dan memujuk... plus lelaki ni jgk
    seorang yg sensitif dan pandai memanjakan
    pasangannya... ( pasni time dating tgk2 la tgn
    pakwe korang tu... hehe)

2) MEMELUK PINGGANG
    kalau lelaki tu suka peluk pinggang korang
    maknanya dye rasa dekat dgn korang and dye
    mmg 100% dh jatuh cinta kt korang... (@ _ @)

3) TERSENYUM LEBAR 
    jika si dia selalu tersenyum lebar , maknanya dye
    ni selalu nk bg yg terbaik utk korang... oh so
    sweet... ade lg, lelaki mcm ni jgk dikatakan
    seorang yg jujur... ( abes kalau senyum xlebar x
    jujur la... cmtu??)  

4) PELUKAN DAN CIUMAN
    korang baru je kenal dgn lelaki ni tp si lelaki dah
    berani nk peluk and cium korang... lelaki mcm ni 
    mmg mudah jatuh cinta dan x mustahil dye jugak
    akn sng2 je jatuh cinta dgn org lain...


5) MENYANDARKAN KEPALA PADA KAMU
    yg ni sweet... i like~ hehe... ok kalau tibe2 si
    lelaki ni sandarkan kepala dye kt korang
    maknanya dye ni seorang yg manja n nk kan
    pehatian korang... dye jgk dah tertarik dgn
    korang n willing to do anything 4 u...

ok tu je... ni sekadar suka2 nk share dgn korang... btol ke x terpulang pada individu tu sendiri... tak semua org sama kn... so enjoy!


See you

♥YOU and ME♥

160711
Hello hai! well, today is the day... hari ni genap 4 tahun kitorang bersama... xsangka dah 4 thn... rase mcm baru je lagi... bila ingat2 balik bkn senang nk sampai ke tahap ni... mcm2 benda jd, pahit manis semua ada la... kitorang manusia biasa jgk and sometimes ada a few things yg berlaku di luar jangkaan kita betul x? and what i wanna say here is I'M GLAD WE'RE STILL TOGETHER UNTIL NOW =)


ok nk share sikit cmane kitorang boleh kenal : 

- perkenalan yg dirancang oleh seorang teman ketika di UiTM yg juga merupakan my rumate time tu..
- sebagai seorang perempuan mestilah malu2 sikit..hehe..
- dlm malu2 akhirnya kitorang bertukar no fon... ats usaha teman tu jgk...
- kitorang pn mula lah berkenalan...beberapa kali jgk SI DIA menyuarakan hasrat supaya ktorang ke level yg seterusnya.... hehe ( fhm kn??)
- tp tempoh perkenalan kitorang yg baru suam2 kuku time tu memaksa aku untuk mengatakan TIDAK...
- kitorag pn teruskan jela cm biasa...
- and one day SI DIA  bagitau yg dye akn quit UiTM...
- aku buat2 cool...konon je tu... pdhal dah mula rasa kehilangan... aku mengadu kt rumate2 aku,sdey tau...nk ckp kt SI DIA malu sbb kononnya aku merelakan dye pergi...
- bila esknya dye nk pergi, mlm tu aku nekad (hahaha) kalau SI DIA ckp nk couple aku akn TERIMA!
- mlm pn tiba n apa yg aku harapkan jd kenyataan...ya aku terima dye...hahahaha... that's it! dlm masa yg sgt singkat kitorang da couple... ni sume gara2 aku yg xtentu arah, sbb time tu rasa cm dah lost sgt...kerja gila kn?? xsmpai bape hari kenal da couple... tp sbb kerja gila ni lah kitorang sampai ke tahap ni...
- anyway, thnx kt teman kitorang tu yg telah memulakan segalanya =)


And to YOU
:: HEPI OUR DAY::
:: i'm hepi being with u::
:: thnk u for accept me as i am :: 
   ✿◕ ‿ ◕✿

BILE BOLEH TGK NI???

140711


 
mmg aku tnggu cite ni kua tp bile cite ni dah kua smpai skrang xdpt tgk lg... because of her and her i wanna watch this movie... tp bile??? sgt adore MIA SARA and LISA SURIHANI... nk tgk jgk cite ni... xkire! xkire! 


and to YOU :
"can we?this saturday.." ( itu pun kalau ada lg la.. hehe)

:: HAPPY TREE FRIENDS ::

120711
Hai! hehe... video again... tp kali ni cartoon version... walaupun ni cuma cartoon je tp ia agk scary jgk la... maybe rmai yg pnh tgk cartoon ni tp nk share jgk =) jm kita tgk...

             
cartoon yg comel buat air yg sgt sedap!!! sedap pulak kn... meloyakan ade lah..

          Arrghh!!! sakitnyeee... boleh pulak cm2 kan...


pape pun this 'HAPPY TREE FRIENDS' mmg ganas2... xmasuk dek akal... hehe... enjoy!


see you

"MISS EVERYTHING"

110711 (2)
aku tertarik dgn 1 artikel dr sebuah magazine ni... kategori perempuan yang dihindari lelaki... aku amik kt dlm 1 magazine ni sekadar nk share dgn korang and mungkin jugak sebagai peringatan untuk diri sendiri...

:: MISS PERKASA ::
   apa yg tertulis kt magazine tu, kategori ni 
   adalah perempuan yg lagaknya mcm superhero...
   eveything u can do all by yourself... kiranya lelaki
   ni rasa mcm dye xdiperlukan la... rasa diri dye 
   xmacho la kn... so agk2la...
:: MISS BARBIE ::
   sebut barbie je semua tahu mcm mana figure
   patung kesukaan knk2 tu kan... fizikal yg sgt
   cantik dan comel... tp patung ttp patung kn, boleh
   dipandang tp xbole nk ajak berbual... so jgnlah jd
   miss barbie ye,muka je cantik tp xtahu
   communicate... mmg membosankan...
:: MISS MATERIALISTIK ::
  1 perkataan yg tertulis dlm magazine ni, kategori
  perempuan ni 'menyeramkan'... mmg perempuan
  kategori ni amat tidak disukai lelaki... elok2 kaya
  si lelaki tu lama2 jd kering sbb perempuan yg mcm
  ni... kn?
:: MISS WORKAHOLIC ::
   jgn terlalu kuat bekerja sgt smpai xde masa nk
   berdating even hujung minggu... lelaki ni cpt
   bosan... dye cari perempuan lain baru nk
   menyesal...
:: MISS OBSESS ::
   ni lebih menjurus kepada mereka yg baru je
   berkenal-kenalan tp dah obses nk cite psl rumah
   tangga dan ank2... slow2 la ye... ada sesetengah
   lelaki ni takut dgn komitmen... nt xsmpai setahun
   jagung kenal, si lelaki dah 'cabut lari'
:: MISS BOSSY ::
   perempuan yg suka mengarah sana, mengarah sini
   u better do something... sbb lelaki mmg takut nk
   dekat dgn jenis perempuan yg mcm ni... segala
   kehendak mesti dipenuhi... it's annoying!
 
so that's it... miss miss out there, are you one of those listed above? ( tanye kt diri sendiri jgk ni...hehehe)


See you

PUASA

110711
Hai!... okay sekarang jam di dinding bilikku menunjukkan tepat pukul 5.50 pagi... ape keje pg2 buta da update blog?? Ni sume sbb xbole nk tido balik lepas sahur tadi... ya aku puasa hari ni... eh bkn aku je yg puasa, ibu ayh teha pun puasa sekali... maklum la bulan depan da puasa so amik la sisa2 masa yg masih ada ni untuk ganti puasa... tp ayh puasa sunat tau, bkn gnti =)


Puasa yg tertunggak ada 5 hari lg... byk tu kan? tu lah, suruh ganti awal2 tak nak... pastu bila dah last minute cmni baru ingat nk ganti... bkn tak nak ganti tp penat la... time kt segamat ade ganti tau... ikut membe2, dorang ajak puasa aku pun puasa lah... ade geng xpe cket, bole buka sama2 kn... tp dlm mls2 pn sempatlah ganti 3 hari... hehe okay la dari xde kn... ingat x penat ke puasa time study... lain lah kalau time tu mmg bulan puasa, xdela terasa sgt sbb semua org mmg puasa time tu... ( mind set xbtol ni Fatin Umairah.. hehe)


Jd sekarang ni misi aku adalah nk ganti puasa yg masih tertunggak lg tu dan jugak nk bg peringatan kt sape2 yg belum habis ganti puasa lg sila2 lah ye... bulan depan nk puasa dah, jgn sampai xsempat pulak okay! semoga hari ni berlalu dgn cepat... hehe...


see you

~ I LIKE ~

080711
Ok bile dah xde keje setiap mase nk update blog... Kalau ikutkan hati 1 hari rase cm nk post 2 3 entry.. dah xde keje sgt la tu kan... Mmg xde keje pun, so dr buat keje yang xberfaedah baik buat benda ni kan... Tp skrng ni bkn nk cite psl ni... Now nk share ngan korang 1 video... tgk tau, rugi xtgk... hehehe...




~I like~ hehehe... she is very talented and her voice is nice... Other than this song ade beberapa lagu lain jgk yg dye nyanyi... Check it out kt youtube tau... See u!!

HANTU NOVEL

070711
Kali ni tetibe rase nk share my hobby... For those yg pnh view my profile tau la aku suke bace novel... Sangat gilakan novel... Novel pun dah byk sgt kat rak buku... Sape2 yg nk pinjam bole tp handle with care ok!!! ini 1 amaran... Hehehe... Antara novel yg aku ade :


                       Cinta Pertama
                       Kau yang Satu
                       Sukma Rindu
                       Sambutlah Cintaku
                       Adam&Hawa
                       Bicara Hati
                       Sehangat Asmara
                       Gemersik Kalbu
                       Cinta Dua Jiwa
                       Manisnya Cinta
                       Cinta 3 Suku
                       Senyuman Manismu
                       Juara Carta Cinta
                       Suara Hati
                       Sepi Tanpa Cinta
                       Manisnya Cinta
                       Kau Untukku


That's it!Kalau nk tulis sume rasanya xckup 1 page... 
Ni pun dah nk penuh... hehehe... k la, see u!!

TAKE IT OR LEAVE IT???

060711
Td time mkn tgh hari cite2 pasal birthday present...
Ayh pun ckp adik aku yg sorang ni dpt HP... Pastu sorang lg dpt motor... Yg aku ni dpt ape???... xde pape sbbnye time my birthday mesti aku xde kt umh... Duk kt segamat tu la 3 thn...


Aku pun cm xpuas hati cket td then ayh pn ckp
     " Amek la lesen... kalau ade lesen ayh belikan kete dah "      

Are u serious???hehehe... kalaulah kata2 ayh tu boleh dipercayai mestilah nk amek lesen kan... So, fikir2 kn.. birthday aku pn lmbat lg... Nk amek lesen pun sempat ni... Tp mls, cane tu??... hehehe...

SYUKUR ALHAMDULILLAH

010711
Gembira tak terkata.. Yela sape tak hepi kan.. Okay la, this is the story.. Cerita bermula bile :


       ' 1 message received '
         Aja : Salam Ira, dpt mane degree nt?
                 ( Aku pun terkejut, then reply)
         Ira : Dah bole cek ke aja?
         Aja : Adnin kata da bole cek. Dia dpt kt machang. cube Ira tgk.


Apa lagi, dup dap dup dap la jantung ni... Then aku try check... Click sane, Click sini xjumpa ape pun... Hm... maybe blum lg kot... Tunggu esk la ( after bace pemohonan bole cek 1 JULY )


Esoknya...


        ' 1 message received '
          Ejan : Ira dpt mane???
                   ( Wah... question mark bkn main byk)
          Ira : xtau... dah bole cek ke?
          Ejan : dah bole dah... cek la...


Aku pun memulakan langkah... bukak student portal... tp benda yg sama jd... geram betul... at last click punye click terbace 1 ayat yg berbunyi
         Sukacita dimaklumkan anda ditawarkan untuk mengikuti program di UiTM 
Weeeheee.... Sukenya aku... syukur alhamdulillah dpt pun sambung degree... before this risau betul... yela kot kot xdpt ke kn... tp akhirnye dpt jgk...
and the best part is, some of my friends dpt tempat and course yang sama jgk... ngeee~

Well, see you guys!!!

DIARY ALL THE WAY

300611
Ha.. refer kat title di atas of course this entry is about DIARY... Well, i love to write and officially started tulis diary ni since sekolah menengah.. Walaupun before tu dah mula berjinak-jinak tulis diary tp main2 je tu, sampai buku latihan yang xgune tu pun boleh jd diary kan.. ( buku tulis kulit warne coklat ).. wakaka...


Okay, the story begins..


                        This is my first diary


Actually diary ni sama dgn my friend bestfriend. Tp dye punya warna biru ( at that time dye suke baby blue, now xtaula).. Ktorang beli sama2 time tu..( time sekolah dulu, xsilap aku la).. And on the first page of this diary my bestfriend tulis satu lagu.. Lagu yang dimaksudkan ialah GEMILANG.. That's right! lagu yang dinyanyikan oleh JACLYN VICTOR.. Can be considered the song as our theme song la at that time..


And the next pic below ni diary sekarang 
This diary was a gift from my friend sempena hari jadi aku


Jd diary2 ni dijadikan tempat utk aku meluahkan perasaan     ( cewah! ayt nk poyo).. Sampailah 1 hari aku terfikir satu benda.. 'DIGITAL DIARY'.. Bunyi mcm pelik kan.. DIGITAL DIARY yg aku mksudkan ialah HP ( yeah..it's handphone)..
Mmg la aku suka menulis tp kdg2 penat jgk kn.. So carilah alternative lain.. Tulis taip diary dlm hp.. haha pape ntah.. Tp dari situlah tercetusnya ilham nak buat blog ni.. Da alang-alang menaip, taip jela kat blog kan?? 


Blog ni bole la jgk dikatakan sebagai diary.. Tp bkn la mcm diary yg kat dalam buku tu kan..
So enjoy!! see u in the next entry..

DONE!!!

300611
Here it comes.. MY BLOG.. Do visit this site ya..
Next entry coming up..